středa 8. srpna 2012

Drahé nebo levné boty? Expensive or cheap shoes?

Dle mého názoru jsou na světě dva typy lidí. Ti co chodit umí a ti co chodit neumí. Já bohužel spadám do druhé kategorie. 
 Věřím tomu, že nejsem jediný člověk na světě, co dokáže nové boty zničit během měsíce ať už jsou jakkoliv kvalitní. Přiznám se, že už jsem si skoro dva roky nemyla boty a to z jediného důvodu... nevydržely mi tak dlouho, aby se stihly zašpinit.
 Chodím prostě děsně špatně. Zakopávám o co to jde (takže pápá krásná rovná špičko), utrhávám podpadky na naprosto nemožných místech (jako je střed města o půlnoci), řemínky mi samy odpadávají z nohou. Přítel už ani nestíhá mít přehled o mých botách, tak rychle je měním.
 Takže drahé boty, to jde mimo mě. Dle mého názoru si Loboutinky může pořídit ten, kdo umí chodit, my co si občas zvrkneme nohu i v balerínkách holt šaháme po levnější verzi. Jasně, člověk by řekl, že se to děsně nevyplatí, ale ono to má i dost výhod. Tady je menší seznam:

a) Boty se nikdy neomrzí, když jsou každý měsíc nové.
b) Nijak mě nemrzí, když se mi urve podpatek, protože stály stovku.
c) Jak už jsem psala, nemusím je mýt :)
d) Pořád mám nové boty.

Ale stejně je to na ránu, když se mi zničí 2 týdny starené Oxfordky z Primarku, pro které už si asi jen tak nezajedu :/

I think they're two types of people. Those who know how to walk and those who don't. I am unfortunately in the second group.
 I believe that I am not the only one person in the world who can ruin new shoes in one month (quality doesn't matter). I need to confess that I did not wash any of my shoes in two years. Why? Because they don't last long enough to be washed!
 I just can't walk correctly. I stumble across things, I accidentally rip of the heels on unbelievably bad places (like in the centre of my city after midnight) and so one. My boyfriend doesn't even have an idea about my shoes now, that's how quickly I change them.
 So, expensive shoes, that goes beyond me. I think Loboutins are for those, who can walk, not for us, who can broke their legs in flats. So we are getting cheaper versions. Yeah, you would think it is pretty expensive on it's own, but it has some ups. Here is the list:

a) Your shoes never grows old, when you have new one every month.
b) I don't care when I broke them, because they were very cheap.
c) As I wrote, no washing :)
d) I have new shoes all the time!

But still... there is nothing worse then broke your two week old Oxfords from Primark, because I when will I have a chance to buy a new one?

 Tak co, čemu dáváte přednost? Jedenkrát tyhle: So, what do you prefer? One pair of those:
Nebo 12krát do roka tyhle: Or 12 pairs a year of those:

6 komentářů:

  1. uz jsem se poucila, ze vyssi cena neznamena lepsi kvalitu, noha muze bolet z bot za stovku i z boty za sest tisic. takze jde predne o pohodli a vzhled, pak jsem ochotna za takove boty zaplatit cokoliv


    xxx
    www.cristeene.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně jak píšeš. Co se týče high heels tak to jsem šetřivá... Žádné boty za tisícovku bych nekoupila, protože podpatky mám hned v háji (a nejenom ty - proklaté kostkovice!) ale třeba do běžecké obuvi nebo tenisek si připlatím ráda. Mám moc ráda značku Nike co se týče bot a jejich dunk nebo wms delta lite mid, tak ty prostě zbožňuju ale vím že pod 1 500,-- jsou málo kdy k mání. Výhodou ovšem je že tenisky mi vydrží celkem dlouhou dobu (o dost delší než high heels) takže do těch tenisek se mi vyplatí šetřit. :)

    P.S. Děkuju moc za milý komentář na blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. já si kupuji jak drahé tak levné boty. Třeba balerínky mám od vietnamců za 100kc a vůbec mě to nesere, vypadají jako drahé, ale když se mi zničí nevadí to, tenisky mám jedny Converse a dvoje Adia to se nezničí :-D a boty na podpatku si zásadně kupuju drahé, protože mám dost neobviklé nohy a není to jednoduché sehnat pohodlné lodičky :-) jinak máš pravdu, nemá cenu vyhazovat tisíce

    OdpovědětVymazat
  4. Já dávám přednost taky levnějším, protože mi i dlouho vydrží a přesně jak jsi psala, když se s nimi (u mě náhodou) něco se stane, není mi jich líto :).

    OdpovědětVymazat
  5. tohle jde nějak mimo mě :D:D já si koupim dvoje tenisky který střídám, sice sou za týden špinavý, protože i v největšim teple dokážu sehnat bahno :D:D
    ale jinak bych spíš volila těch víc levnějších než jedny dražší :D:D

    OdpovědětVymazat
  6. to se mi naštěstí nestáva :D

    OdpovědětVymazat